Träning av häst och ryttare

Jag har de sedan 1989 hjälpt såväl hobbyryttare som tävlingsryttare inom olika grenar med träningen av dem och deras hästar.
Ridningen sker enskilt eller i grupp och utgår alltid från din och din hästs kunskapsnivå. En del tränar för att de vill tävla, andra vill bara kunna njuta av en rolig och säker ritt på en välutbildad häst!

Att tävla i westernridning har sedan jag var liten varit mitt största intresse. Jag hade turen att växa upp med westernridning i familjen så det föll sig helt naturligt att det blev just den typen av ridning för mig. Övriga livet har fått tränga sig in de tävlingsfria helgerna. De senaste åren har dock mina två små döttrar tagit en hel del tid från tävlandet och träningen.

I samband med massagebehandling

Spänningar hos ryttaren ger spänningar hos hästen som på sikt ger hästen rörelseinskränkningar. Det betyder att ryttaren ibland kan behöva hjälp med sin ridning (och kanske även med sina egna spänningar) för att vi skall komma till rätta med muskelproblemet hos hästen. Oftast handlar det om att jobba med ryttarens balans och andning för att få ridningen att fungera bättre!

För att stärka och stretcha hästen i rörelse

Som ett komplement till massage och stretching från marken kan vi tillsammans se vad din häst behöver jobba med för rörelser för att nå optimal styrka och smidighet med dig på ryggen! Det handlar om gymnastik för både kropp och själ. Roliga övningar som gör hästen mer medveten om sin kropp. Hästen lär sig t.ex. att lyfta på benen ordentligt för att inte vara ”snubblig”, att länga ett kort steg o.s.v.

Träning av din häst

Jag hjälper dig gärna att utbilda din häst!
Det kan vara svårt att lära sig själv och hästen nya saker samtidigt. Det är lättare att lära sig nya moment på en häst som vet vad den ska göra!

Behöver din häst lära sig hur man uppför sig bland människor? Det kan vara unghästen som inte har en aning, eller den vuxna hästen som behöver lära sig sin plats i flocken för att samarbetet med dig skall fungera bättre! Alla vill ju ha en säker häst att vara stolt över!

Pris: 400:-

Pris: 400:-

I inridningen ingår att vänja hästen med sadel och träns samt att bli riden i båda varv i skritt, trav och galopp. För att nå detta behövs en del markträning med arbete i rundcorall eller longering. Målet är en lugn, orädd och säker häst med självförtroende och respekt för människan!

Pris: enligt överrenskommelse

Vidareutbilda din inridna häst. Lär den nya moment eller vänj den av med gamla ovanor!

Pris: enligt överrenskommelse

Jag hjälper dig gärna att gymnastikrida din häst som en hjälp för hästen att lättare kunna samla sig och utföra det du begär av den. Det handlar om att stretcha och stärka hästens muskler med hjälp av olika rörelser i alla gångarter.

Pris: enligt överrenskommelse

De flesta problem går att lösa! Ofta handlar det bara om att ingen har lärt hästen vad som förväntas av den. När den vet exakt vad den har att förvänta sig i varje situation så brukar problemet försvinna. Ibland har hästen varit med om trauman som den kopplar ihop med en speciell rörelse, person eller plats.

EXEMPEL PÅ NÅGRA VANLIGA PROBLEM:

  • -Svårt att lasta hästen?
  •  Står ej still när du sitter upp?
  •  Svår att sadla/tränsa?
  •  Jobbig att leda i grimma

Pris: enligt överrenskommelse

I mån av plats tar jag emot din häst för träning. I andra fall bokar vi upp regelbundna tider när jag kommer till ditt stall.
Efter hästens utbildningstid följer vi upp med att sammanföra era kunskaper. Det är viktigt att du och din häst talar samma språk!